

Sporym wyzwaniem dla amatorów pizzy wykonywanej w domowych warunkach jest jej przełożenie na rozgrzany w piekarniku kamień. Więc mamy dla Państwa skuteczne rozwiązanie – drewnianą łopatę do pizzy lub innych wypieków. Łopatka została wykonana sklejki brzozowej najwyższej jakości. Deska jest zaimpregnowana naturalnym olejem przeznaczonym do kontaktu z żywnością. Ścięty brzeg pozwala na łatwe umieszczenie wypieków w piekarniku, a gładka powierzchnia ułatwia zsunięcie ciasta. Do posypanej mąką powierzchni łopatki nic nie przywiera.
Sklejka może posiadać niejednorodny kolor drewna co powoduje, że łopatka wygląda bardziej naturalnie.
Specyfikacja
Wymiar:
Szerokość: 37.0 cm
Długość: 38 cm bez rączki
Długość całkowita: 53 cm
Grubość: 6 mm
Konserwacja Deski
Zalecana okresowa konserwacja: przed pierwszym użyciem należy natrzeć łopatę olejem rzepakowym lub oliwą z oliwek i umyć w gorącej wodzie. Po tej czynności pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Gdy łopata będzie już sucha, czynność powtórzyć.
Zalecane mycie ręczne.
Nie zostawiać w piekarniku.